αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης…

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικογενειακά στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης…

στο Ιστορικό Μουσείο ΚρήτηςΤο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ γιορτάζει την περίοδο του Πάσχα και της ανθοφορίας με δύο εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια.

Το Σάββατο, 31 Μάρτη στις 10.30΄-11.45΄ και τη Μ. Τετάρτη ώρα 10.00΄- 11.30΄.

Το Σάββατο, 31 Μάρτη στις 10.30΄-11.45΄, θα πραγματοποιηθεί για παιδιά 11 ως 17 ετών, μαζί με τους γονείς τους (προαιρετικά) το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα Χρώματα του Πάθους». Το πρόγραμμα, με αφετηρία τρία από τα έργα της Βυζαντινής Συλλογής, στοχεύει να παρουσιάσει τον τρόπο με τον οποίο κορυφαίοι Ευρωπαίοι ζωγράφοι πραγματεύτηκαν το θέμα των Θείων Παθών. Από την εικόνα του επιτάφιου θρήνου της κρητικής σχολής ζωγραφικής που βρίσκεται στη Συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, ως τα θρησκευτικά έργα του Σαλβαδόρ Νταλί, του Πωλ Γκωγκέν και του Πάμπλο Πικάσο τι μεσολάβησε στη τέχνη, την επιστήμη και στην ανθρώπινη διανόηση; Το πρόγραμμα πλαισιώνεται από ειδική εκπαιδευτική προβολή.

Επιπλέον, για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, μαζί με τους γονείς τους, θα πραγματοποιηθεί, τη Μ. Τετάρτη, ώρα 10.00΄με 11.30΄, εργαστήριο λαμπάδας από τη Θεανώ Μεταξά-Κανακάκη, στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Στο εργαστήριο, παιδιά μαζί με γονείς, θα δημιουργήσουν πρωτότυπες λαμπάδες και διακοσμητικά αυγά με αποξηραμένα άνθη της κρητικής γης, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη.

Προσεγγίζοντας με ευαισθησία την σχέση των παιδιών με τη φύση, η Θεανώ Μεταξά-Κανακάκη, μεγάλη δωρήτρια και εξαιρετικά ενεργό μέλος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, τιμά με την προσφορά της το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με το ανοιξιάτικο-πασχαλινό εργαστήρι, έκφραση της γνωστής αγάπης της για την κρητική χλωρίδα και τη λαογραφική παράδοση του τόπου.

Όπως σημειώνει στη συλλογή της Το λουλούδι στην κρητική μαντινάδα (εκδ. Δοκιμάκης, Ηράκλειο 2009): «Ποτέ δε σταμάτησα να μαζεύω, να θαυμάζω ή να φυτεύω λουλούδια. Μέσα στο όμορφο λουλούδισμα της φύσης, ανακαλύπτω τη σοφία του θεού, καθώς παρακολουθώ μέσα από τον σπόρο το ξεπήδημα της ζωής».

Σχεδιασμός Δράσεων: Φανή Καμπάνη

Η συμμετοχή και στις δύο εκπαιδευτικές δράσεις είναι 5 ευρώ. Τα υλικά κατασκευής προσφέρονται.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810-283219 και 288708 (εσωτ: 101), μεταξύ 9.00΄-17.00΄, Δευτέρα-Παρασκευή. Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.