αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Οδυσσέας Γραμματικάκης - Πάνος Κερασιώτης: Μουσική performance

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Οδυσσέας Γραμματικάκης - Πάνος Κερασιώτης: Μουσική performance

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Οδυσσέας Γραμματικάκης - Πάνος Κερασιώτης: Μουσική performance

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 19.00

Με τη θερμή ανταπόκριση του ηρακλειώτικου κοινού, ιδιαίτερα του νεανικού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης η μουσική performance των Πάνου Κερασιώτη και Οδυσσέα Γραμματικάκη. Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης ζωγραφικής του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!», που παρουσιάζεται στις Αίθουσες Περιοδικών Εκθέσεων του Ι.Μ.Κ. (Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011).

Συνδυάζοντας τη σύγχρονη μουσική τεχνολογία με ακουστικά όργανα, οι δύο γνωστοί στο χώρο της πειραματικής μουσικής καλλιτέχνες επένδυσαν ηχητικά τις εικαστικές συνθέσεις του Νίκου Βισκαδουράκη διαμορφώνοντας μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και οικειότητας στις αίθουσες του Μουσείου. Δίχως τους κανόνες μιας οργανωμένης συναυλίας, οι επισκέπτες, άλλοτε περιδιαβαίνοντας ελεύθερα στους εκθεσιακούς χώρους και άλλοτε καθισμένοι γύρω από τους μουσικούς, είχαν τη δυνατότητα να «βιώσουν» μια ξεχωριστή εμπειρία σύγχρονης τέχνης.

Ο Παναγιώτης Κερασιώτης γεννήθηκε στο Ηράκλειο. Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής σε ηλικία τεσσάρων ετών. Είναι απόφοιτος Ανώτερων Θεωρητικών και έχει κάνει σπουδές κλασικής και ηλεκτρικής κιθάρας. Από το Φθινόπωρο του 2004 διδάσκει στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης. Έχει συνθέσει μουσική για χορό, θέατρο, installations και video art, ενώ ασχολείται ερασιτεχνικά με τα εικαστικά. Έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις της ομάδας jam art company και συμμετείχε στο Art Athina του 2008 με τους Paranormal Patrol.

Ο Οδυσσέας Γραμματικάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Μελέτησε κλασική κιθάρα με καθηγητές τους Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Νότη Μαυρουδή, Γιάννη Λυγεράκη και Μανόλη Βροντινό, ενώ παράλληλα σπούδασε γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Από το 2004 ασχολείται με την ηλεκτρονική σύνθεση, το σχεδιασμό ήχου, την πειραματική μουσική και τη video art. Ακόμα, γράφει ποίηση και στίχους. Το 2010 ολοκλήρωσε την πρώτη του προσωπική δουλειά με τίτλο "Ξέφρενο Αερόστατο". Έχει συμμετάσχει με δικές του συνθέσεις σε σειρά παραστάσεων και performances σε όλη την Ελλάδα.