αρχική / εκδηλώσεις 2019 / Ο Γιάννης Παξιμαδάκης στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 21:00΄

 

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης και η μουσική συντροφιά του μας καλούν σε ένα ταξίδι γεμάτο μελωδίες. Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019 στις 21:00΄, αποχαιρετάμε το Σεπτέμβρη με μια μουσική βραδιά με τους Γιάννη Παξιμαδάκη (φωνή, μπουζούκι, μπουλγαρί, λαούτο), Σωτήρη Αλεξάκη (κιθάρα), Νίκο Σταματάκη (κιθάρα), Στέφανο Κουρουπάκη (κοντραμπάσο), Μιχάλη Σπυριδάκη (βιολί) και Έλενα Παπαδάκη (κρουστά), στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Θα ερμηνευθούν τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του Γιάννη Παξιμαδάκη, Με το τραγούδι σε καλώ (2004), Να κοιτώ πουλιά καράβια (2009), Μπουλγαρί (2012), και από το νέο του δίσκο Στάλες (2018).

Ο Γιάννης Παξιμαδάκης ζει και εργάζεται με έδρα το Ηράκλειο. Διδάσκει στο «Ωδείο των Χρωμάτων» στις Μοίρες και δίνει συναυλίες ανά τον κόσμο και την Ελλάδα. Η ενασχόλησή του με τη μουσική ξεκίνησε από μικρή ηλικία. Παίζει τρία μουσικά όργανα, κατασκευάζει λαούτα και άλλα έγχορδα όργανα, τραγουδάει και συνθέτει. Στη μουσική του παντρεύει την κρητική παράδοση με το ρεμπέτικο και το έντεχνο τραγούδι, αναζητά συγκλίσεις με άλλες μουσικές παραδόσεις και αναγνωρίζει τη μουσική ως συλλογικό βίωμα. Στις εμφανίσεις του αγαπά να αλληλεπιδρά με το κοινό του και να συνδιαμορφώνουν το μουσικό πρόγραμμα. Έχει συνεργαστεί με τους Ψαραντώνη, Κωστή Αβυσσινό, Γιώργο Μανωλάκη, Σωτήρη Αλεξάκη, Βαγγελιώ Φασουλάκη, Αρμό και πολλούς άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, οι μόνιμες συλλογές και οι περιοδικές εκθέσεις του Ιστορικού Μουσείου, Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει και ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45, θα είναι ανοικτές στο κοινό για μια νυχτερινή περιήγηση κατά το διάστημα 20:00΄-23:00΄. Η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη. Το Πωλητήριο και το Bar του Μουσείο θα είναι επίσης σε λειτουργία.

Είσοδος: 5 ευρώ


***Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ), σας ενημερώνουμε ότι η παραπάνω εκδήλωση είναι δημόσια και ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και να ληφθούν φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή.