αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Μουσική performance των Outward bound με ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο & Η τέχνη των teenagers

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσική performance των Outward bound με ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο & Η τέχνη των teenagers

Μουσική performance των Outward bound με ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο & Η τέχνη των teenagers

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 19.00΄

Το πρόγραμμα των δράσεων που πλαισίωσαν την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» (Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011) κλείνει την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου με δύο ακόμα παράλληλες εκδηλώσεις:

Μουσική performance των Outward bound
με ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο

Στις 19.30΄, στις Αίθουσες Περιοδικών Εκθέσεων του ΙΜΚ, οι Outward bound (Αντώνης Τσικανδηλάκης, πιάνο / Δημήτρης Νεονάκης, κιθάρα / Γιάννης Ηλιάκης, drums) θα αυτοσχεδιάζουν μουσικά ενώ οι επισκέπτες θα κινούνται ελεύθερα στον χώρο της έκθεσης.Οι Outward bound είναι μία σύμπραξη τριών μουσικών από την Κρήτη. Προερχόμενοι από διαφορετικούς χώρους της μουσικής αναζητούν ένα κοινό πεδίο μέσω του αυτοσχεδιασμού εξερευνώντας τις δυνατότητες που δίνει ο συγκερασμός των ήχων του πιάνου (Αντώνης Τσικανδηλάκης) με την ηλεκτρική κιθάρα (Δημήτρης Νεονάκης) και τα drums (Γιάννης Ηλιάκης). Η αυτοσχεδιαστική μουσική τους, παρά τις συχνές εναλλαγές, διατηρεί συνολικά ένα ομοιογενές ηχητικό τοπίο. Ελεύθερες φόρμες συναντούν θραύσματα αρμονικών συνεχειών, αιωρούμενα θέματα αντιπαρατίθενται με άναρχους ήχους, ψίθυρους, κραυγές, παύσεις. Στη δισκογραφία τους περιλαμβάνονται δύο έργα, με ποιο πρόσφατο το “The Path” από την Slam productions.

Η performance των Outward bound θα μεταδοθεί ζωντανά (live streaming) από την ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (www.historical-museum.gr) με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας ΔΙΑΔΥΟ.

 

Η τέχνη των teenagers

Την ίδια ημέρα, από τις 19.00΄, στο φουαγιέ του β΄ επιπέδου του ΙΜΚ, θα παρουσιαστεί η ζωγραφική δουλειά των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου που συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια της εικαστικού Δανάης Σύρρου.

Στα πλαίσια της έκθεσης του Νίκου Βισκαδουράκη σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο την επαφή των μαθητών με σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα αλλά και την ανάδειξη της δικής τους δημιουργικότητας.

Τα έργα που εκτίθενται αποτελούν τον καρπό δύο εργαστηρίων της εικαστικού Δανάης Σύρρου με τίτλο «Αυτο-σχεδιάζουμε», στις 29 Ιανουαρίου και στις 12 Φεβρουαρίου του 2011, που απευθύνονταν σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Με τον σχεδιασμό και την καθοδήγηση της Δανάης Σύρρου, οι μαθητές εξερεύνησαν το χρώμα, τη μορφή και το ζωγραφικό τοπίο με τις τεχνικές και τις εκφράσεις του αφηρημένου εξπρεσιονισμού, ξεκινώντας από έργα κορυφαίων εκφραστών του, όπως Norman Bluhm, Jackson Pollock, Hans Hofmann, Zao Woo Ki, Willem de Kooning, Gerhard Richter και άλλοι.


Η συμμετοχή για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!»
θα είναι επισκέψιμη για το κοινό έως το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου