αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία - Διεθνής Ημέρα Μουσείων για παιδιά στο ΙΜΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία - Διεθνής Ημέρα Μουσείων για παιδιά στο ΙΜΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία - Διεθνής Ημέρα Μουσείων για παιδιά στο ΙΜΚ

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Σάββατο 16 Μαϊου 2015, ώρα 11.00΄

Με αφορμή το θέμα εορτασμού που επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων ( ICOM), για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων 2015, Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία, προσκαλούμε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης  παιδιά από 8 ως 12 ετών για να πειραματιστούμε με ανακυκλώσιμα υλικά και να φτιάξουμε τις δικές μας κούκλες, όπως ακριβώς γινόταν σε προβιομηχανικές κοινωνίες. 


Πάρτε, λοιπόν, μια παλιά σας κάλτσα και ελάτε να τη ζωντανέψουμε!
Θα κόψουμε, θα κολλήσουμε, θα τσακίσουμε, θα ενώσουμε και η παλιά μας κάλτσα θα μεταμορφωθεί σε ό,τι βάλει ο νους μας. Πριγκίπισσες, πειρατές, ιππότες, πλάσματα φανταστικά θα ζωντανέψουν στα χέρια μας έτοιμα να ζήσουν περιπέτειες!

Το εργαστήριο θα εμψυχώσει η
Εύη Καμπουράκη (κουκλοπαίχτρια -θεατροπαιδαγωγός)


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 16 Μάη, στις 11.00 με 13.00 στο χώρο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης. Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη στα τηλέφωνα: 2810-283219 (εσωτερικός αριθμός: 106) 12.00-17.00
Τιμή: 3 ευρώ.


Η Ευαγγελία Καμπουράκη είναι  Απόφοιτη του Τμήματος θεάτρου της Σχ. Καλών Τεχνών του ΑΠΘ και κάτοχος μεταπτυχιακού προγράμματος στην Κοινωνική Ανθρωπολογία του Παν Αιγαίου. Έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια στην Α’ βάθμια εκπαίδευση στο μάθημα του θεατρικού παιχνιδιού από το 2007 ως το 2012. Συμμετέχει σε κουκλοθεατρικές παραστάσεις ενώ είναι ιδρυτικό μέλος της κουκλοθεατρικής ομάδας Ζλουχτήρια στη Λέσβο. Εργάζεται ως εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού στη προσχολική αγωγή στο Ηράκλειο. Συμμετείχε σε workshop κουκλοθεάτρου στη Stara Zagora στη Βουλγαρία, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους κουκλοπαίχτες (Στ. Μαρκόπουλο, Rene Baker, Damiet Van Dalsum). Έχει διοργανώσει εργαστήρια κουκλοθέατρου για παιδιά και ενήλικες. Έχει εργαστεί ως σκηνογράφος σε ερασιτεχνικούς και επαγγελματικούς θιάσους στη Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Ηράκλειο ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ κουκλοθέατρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.