αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Μια βραδιά στο Αγροτικό Μουσείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Μια βραδιά στο Αγροτικό Μουσείο

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Αφίσα

Μια βραδιά στο Αγροτικό Μουσείο

Αγροτικό Μουσείο, Πλατεία Αγροτικού Μουσείου 4

Σάββατο 19 Ιουνίου 2015, ώρα 18.00΄

Για δεύτερη φορά, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σε συνεργασία με τον Δήμο Χερσονήσου τιμά στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού την τέχνη της κεραμικής του Θραψανού, του μεγαλύτερου κέντρου παραγωγής κεραμικών της Κρήτης, στο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά Κανακάκη, στις 19 Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Σάββατο, από τις 18.00΄ έως τις 23.00΄.

Από τις 18.00΄ κι έπειτα, στη βεράντα του πρώτου επιπέδου, οι αγγειοπλάστες Μιχάλης Χουλάκης και Ζαχαρίας Καλιακάκης, με ποδοκίνητους τροχούς θα στήσουν τα «εργαστήριά» τους και θα μοιραστούν με τους επισκέπτες όλων των ηλικιών την τέχνη τους στη δημιουργία μικρών και μεγάλων πήλινων αντικειμένων.

Μόλις βραδιάσει (21.00΄), στην πλατεία του Μουσείου, θα  ξεκινήσει προβολή φωτογραφιών από την συλλογή της φωτογράφου Μαρίας Χουλάκη με θέμα την διαχρονική τέχνη της αγγειοπλαστικής, όπως αυτή διατηρείται ακόμα και σήμερα μέσα από τα πολυάριθμα εργαστήρια αγγειοπλαστικής του Θραψανού.

Παράλληλα, ο Γιώργος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης, θα συνοδεύσουν την εκδήλωση με ήχους προερχόμενους από την παραδοσιακή, τοπική μουσική.

Την ημέρα της εκδήλωσης η γενική είσοδος στο Μουσείο θα είναι μειωμένη (3€) και ελεύθερη για τα παιδιά έως 12 ετών