αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Η Nalyssa Green στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Nalyssa Green στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Nalyssa Green στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016, ώρα 21.00΄


Ελάτε να αποδράσουμε με την Nalyssa Green σε μια πρωτότυπη ηχητική διαδρομή με ηλεκτρονικές επιρροές, έντονα στοιχεία πειραματικής pop και minimal ακουστική αισθητική στον ατμοσφαιρικό κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, την τελευταία Τετάρτη του Ιουλίου (27/7), ώρα 21.00΄.

Με πολύχρωμους ήχους από πιάνο, θέρεμιν, λούπες, ενίοτε με την υπόκρουση beat από sampler, στοιχεία που συνθέτουν το ιδιαίτερο προσωπικό ακουστικό της ύφος, η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει αγαπημένα τραγούδια από τη δισκογραφία της σε αγγλικό στίχο και αρκετά από τα νέα ελληνόφωνά της. Θα την πλαισιώσει ο Λευτέρης Βολάνης με την ηλεκτρική του κιθάρα.

H Nalyssa Green ζει στην Αθήνα και είναι μουσικός. Γράφει στίχους, μουσική, τραγουδάει, παίζει κιθάρα, πλήκτρα, θέρεμιν και έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους με τραγούδια της, Barock (2010), The Seed (2012). Έχει ανοίξει συναυλίες αγαπημένων της καλλιτεχνών (Yann Tiersen, Cat Power, Κωνσταντίνος Βήτα κ.ά) και έχει συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς και  μπάντες της εγχώριας μουσικής σκηνής (Μανώλης Φάμελλος, His majesty the king of Spain, Leon, Lumiere brother, Film κ.ά). Παράλληλα, γράφει μουσική για το θέατρο (Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ, Φιλουμένα, Ο θάνατος του Εμποράκου, Dogville κ.ά.). Αν και ως τώρα είχε αποκλειστική σχέση με τον αγγλικό στίχο, τελευταία γράφει και στα ελληνικά.

Όσοι επισκέπτες βρεθούν με αυτή την ευκαιρία στο Ιστορικό Μουσείο, που θα είναι ανοικτό από τις 20.00΄ ως τις 23.00΄, θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς του χώρους και να απολαύσουν το ποτό τους στο αίθριό του παρακολουθώντας τη συναυλία που θα βρίσκεται σε εξέλιξη.


Τετάρτη 27/7, ώρα 21.00΄
στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ