αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Μικρό Αμφιθέατρο Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Τρίτη 18 Μαϊου 2010

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η 18η Μαΐου  εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, ενώ το ICOM, (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων), ορίζει ένα συγκεκριμένο θέμα για τον εορτασμό αυτό. Για φέτος, λοιπόν, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία για την αρμονική συνύπαρξη».

Για την Τρίτη 18 Μαΐου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης δημιούργησε για τους μαθητές και το κοινό οργανωμένες διαδρομές μέσα στο Μουσείο, συνυφασμένες με το θέμα «Μουσεία για την αρμονική συνύπαρξη». Ο επισκέπτης, με τη βοήθεια ενός φυλλαδίου μέσα στο οποίο αναδεικνύονται επιλεγμένα εκθέματα των Συλλογών του Μουσείου, που καλύπτουν μια ιστορική περίοδο από την Βενετική Κυριαρχία στην Κρήτη έως τον 20ο αιώνα, θα έχει την ευκαιρία να παρατηρήσει την αδιάλειπτη παρουσία διαμέσου των αιώνων, διαφορετικών φυλών και εθνοτήτων που συνυπήρξαν στο νησί.

Για την επίσκεψη της κάθε σχολικής ομάδας  δεν απαιτείται προσυνεννόηση δεδομένου ότι το κάθε τμήμα θα εργαστεί αυτόνομα με το υλικό που θα του προσφερθεί στην είσοδο του Μουσείου. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για τυχόν  διευκρινήσεις και πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου.

 

Από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι.Μ.Κ.