αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμική συναυλία

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμική συναυλία

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
Αντιπολεμική συναυλία

στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2022, ώρα: 11.30 π.μ.

Η ΑΝΟΙΞΗ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ


Αντιπολεμική συναυλία
στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καλωσόρισε τη γιορτή της ποίησης και την άνοιξη με αντιπολεμική συναυλία, το Σάββατο, 26 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ. στον Κήπο του νεοκλασικού κτιρίου.

Η μουσική εκδήλωση με τον ελπιδοφόρο τίτλο «Η άνοιξη να φέρει την ειρήνη» πραγματοποιήθηκε σε επιμέλεια του Γιάννη Κασσωτάκη. Με τον δυναμισμό και την ευαισθησία που χαρακτηρίζουν την καλλιτεχνική του φυσιογνωμία, ο Γιάννης Κασσωτάκης τραγούδησε, με τη συνοδεία κιθάρας, στίχους με ποιητική γραφίδα ανέγγιχτη στον χρόνο και τις συνειδήσεις. Εκεί, που η οικουμενική φωνή για ειρήνη, ελευθερία, δημοκρατία είναι γνώριμα μελοποιημένη και υψωμένη με τον αφυπνιστικό ποιητικό λόγο του Οδυσσέα Ελύτη, του Γιώργου Σεφέρη, του Γιάννη Ρίτσου, του Κώστα Βάρναλη, του Νίκου Γκάτσου, του Νίκου Καββαδία, του Μάνου Ελευθερίου, του Τάσου Λειβαδίτη (στο επικείμενο διάστημα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του) και του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που τον τιμά όλη η χώρα στη χρονιά που διανύουμε [Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη (2022)].

Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν σε ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολίτες που πλήττονται από τον πόλεμο (συμβολική τιμή εισόδου: 5€, δωρεάν για τα παιδιά ως 12 ετών).

 


Όλες οι δράσεις του ΙΜΚ αναρτώνται στο www.historical-museum.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Tο Μουσείο εφαρμόζει στους χώρους και τις δράσεις του τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη της διασποράς της νόσου COVID-19.