αρχική / εκδηλώσεις 2022 / «Φαινομενικότητα και αποβλεπτικότητα»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Φαινομενικότητα και αποβλεπτικότητα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

«Φαινομενικότητα και αποβλεπτικότητα»

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

12-14 Ιουνίου 2012


Μπορεί η συνείδηση να εξηγηθεί με όρους υλικούς; Ή μήπως, παρά την πρόοδο της νευροεπιστήμης, η οποιαδήποτε εξήγηση δεν μπορεί παρά να συμπεριλάβει και φιλοσοφικούς προβληματισμούς σχετικά με τη σχέση νου και σώματος; Η θεματική αυτή, που απασχολεί τη φιλοσοφία ήδη από την αρχαιότητα, είναι το αντικείμενο της συνάντησης κορυφαίων ερευνητών, από τους χώρους της φιλοσοφίας και της ψυχολογίας που θα συναντηθούν στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Φαινομενικότητα και αποβλεπτικότητα». To συνέδριο αυτό διοργανώνεται από  το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Εγκέφαλος και Νους» και το Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης  και θα διεξαχθεί στις 12-14 Ιουνίου  στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης. Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν μερικοί  διάσημοι στον κλάδο τους ερευνητές όπως οι φιλόσοφοι David Chalmers από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας και Michael Tye από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, ο ψυχολόγος Nick Humphrey του Πανεπιστημίου Καίμπριτζ καθώς και άλλοι διακεκριμένοι επιστήμονες από την Αμερική και την Ευρώπη.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα γίνουν στην αγγλική γλώσσα. Οι συνεδρίες θα αρχίζουν στις 9.30 και θα διαρκούν μέχρι τις 18.00, εκτός από την Πέμπτη 14 Ιουνίου που θα τελειώσουν στις 12.30.

Για το πρόγραμμα του συνεδρίου και για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δείτε την ιστοσελίδα: http://www.fks.uoc.gr/PhenomenalityIntentionality/indexgr.html

Για την οργανωτική επιτροπή

Μαρία Βενιέρη
venieri@phl.uoc.gr