αρχική / εκδηλώσεις 2024 / Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2011

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων 2011

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Την Παρασκευή 20 Μαΐου, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και προσκαλεί το κοινό σε μια βραδινή περιήγηση στους χώρους του, από τις 20.30 έως και τις 24.00, με ελεύθερη είσοδο.

Επιπλέον, στις 21.30, στον κήπο του Μουσείου, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση Jazz με τους Soren Hansen Jazz Trio. Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους Soren Lyng Hansen στο κοντραμπάσο, τον Jesper Lyng στο πιάνο και τον Βαγγέλη Τσαγκαράκη στα ντραμς.

Ο Soren Hansen από το 1983 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα όπου παίζει κλασική και τζαζ μουσική με τα δικά του σύνολα ή ως ανεξάρτητος μουσικός σε συναυλίες άλλων. Είναι μέλος του Κουαρτέτου Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου, του μπαρόκ συνόλου Figuralis, του Τζαζ Κουαρτέτου Al Jazzera, του Hansen Jazz Duo, του Tandem Duo με τον κιθαρίστα Άλκη Καλούμενο και διευθύνει την Σχολή Μοντέρνας Μουσικής «HANSENMUSIC».

Ο Jesper Lyng δίδαξε για έξι χρόνια στις Νήσους Φαρόι και ένα χρόνο στη Νορβηγία. Από το 2001 ζει στην Ελλάδα, διδάσκει πιάνο και τζαζ αρμονία στη σχολή μουσικής «HANSENMUSIC» και συμμετέχει σε διάφορα σύνολα κλασικής και τζαζ μουσικής.

Ο Βαγγέλης Τσαγκαράκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, απ' όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές. Πτυχιούχος Κλασικών Κρουστών του Ωδείου Αθηνών. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Leeds της Αγγλίας με ειδίκευση στα κλασικά και σύγχρονα κρουστά. Ασχολείται με την εκπαίδευση από το 2003. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα ορχηστρικά σύνολα και είναι μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Ηρακλείου.