αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με το μουσικό σχήμα LoopIA Band

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με το μουσικό σχήμα LoopIA Band

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με το μουσικό σχήμα LoopIA Band

στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 21.00΄

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης οργανώνει την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, ώρα 21:00, live του μουσικού σχήματος LoopIA Band, με διεθνές ρεπερτόριο, στον κήπο του Μουσείου.

Οι Loopia, Ίριδα-Βασιλική Τσιγάρα (Vocals-looping) και Αντώνης Βουμβουλάκης (Guitar-bass-seabord looping), συμπράττουν για πρώτη φορά επί σκηνής με τον ντράμερ Νικόλα Χριστόπουλο. Αξιοποιώντας την τεχνική του live looping και με τη χρήση σύγχρονων οργάνων, χτίζουν μαζί έναν πρωτότυπο, πειραματικό ήχο που περιστρέφεται γύρω από lounge jazz και soul ακούσματα.

Η εκδήλωση θα προβληθεί μέσω live streaming στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης (www.historical-museum.gr), σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδομών και Υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με σκοπό η εμβέλεια της συγκεκριμένης δράσης να υπερβεί τα γεωγραφικά όρια της πόλης και να προσελκύσει το ενδιαφέρον του απομακρυσμένου κοινού του Ι.Μ.Κ.

Το βράδυ της Παρασκευής το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι ανοικτό από τις 20:00-23:00. Στο διάστημα αυτό, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν αυτόνομα τις εκθεσιακές του ενότητες, να απολαύσουν το ποτό τους από το bar του Μουσείου και να επισκεφθούν το Πωλητήριο για να γνωρίσουν τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών και τις δημιουργίες νέων σχεδιαστών με σημείο έμπνευσης τις Συλλογές του Ι.Μ.Κ.

Γενική είσοδος: 5 ευρώ | Η είσοδος για τα παιδιά έως 12 ετών είναι ελεύθερη