αρχική / εκδηλώσεις / Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 | Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 | Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 | Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

 

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022

Ξεκίνημα με τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι

 

Τα Μουσεία της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και το Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά στο Πισκοπιανό, γιόρτασαν τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 με ποικίλες δράσεις, ξεκινώντας με ένα τριήμερο εκπαιδευτικό εργαστήρι για εφήβους.

 

Από τον ένα στο όλον

Με αφορμή την φετινή θεματική του εορτασμού «Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά»,  το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης εστίασε στην έννοια του οικείου μέσα στο μουσείο. Οι εκθέσεις του Ι.Μ.Κ. περιλαμβάνουν τμήματα της σκευής σπιτιών, ολόκληρα δωμάτια, αλλά και ένα ολόκληρο σπίτι. Ταυτόχρονα το ίδιο το κτήριο του Ι.Μ.Κ. ήταν κάποτε ένας χώρος ιδιωτικός.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οδήγησε τα παιδιά μέσα και έξω από τους χώρους του μουσείου. Ξεκινώντας από επιλεγμένα αντικείμενα, οι μαθήτριες και οι μαθητές ερεύνησαν με διαφορετικά εργαλεία την ιστορία σημαντικών κτηρίων της πόλης μας, που είτε έχουν αλλάξει χρήση, είτε δεν υπάρχουν πια στις μέρες μας.

Στο τέλος του τριήμερου εργαστηρίου, η ομάδα των παιδιών μοιράστηκε τα αποτελέσματα της εργασίας τους σε μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό. Η παρουσίαση ξεκίνησε την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022 στις 11:30, από το Ι.Μ.Κ. με ομαδικό περίπατο στην πόλη και ολοκληρώθηκε  και πάλι στο μουσείο.

 

Παρασκευή 23.09.2022 | 11:30

Για τη συμμετοχή στην ανοιχτή παρουσίαση ήταν απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Συμμετοχή: δωρεάν

Πληροφορίες | Δηλώσεις συμμετοχής: 2810283219 | εσωτ. 101