αρχική / εκδηλώσεις 2022 / En Garde | Προβολή ταινίας μικρού μήκους

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

En Garde | Προβολή ταινίας μικρού μήκους

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

En Garde | Προβολή ταινίας μικρού μήκους

στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

19.08 - 26.9.2015, Δευτέρα-Σάββατο: 11.00΄-14.00

 

Ώρες Προβολών: Δευτέρα-Σάββατο, 11.00΄-14.00΄
Υπότιτλοι: αγγλικοί
Διάρκεια: 16΄ λεπτά

 

Από την ερχόμενη Τετάρτη 19 ως το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, η περιήγηση στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης εκτείνεται σε μια ακόμα αίθουσα-σταθμό και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη, όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την μικρού μήκους ταινία En Garde (16΄), της Florine Leoni.

Το φιλμ εστιάζει στην ανάδειξη της δυναμικής που γεννάται από την αυθαίρετη αλλά σίγουρα πρωτότυπη αντιπαράθεση της «ύπνωσης»  ̶  εν είδει ενδοσκόπησης-ταξιδιού στο ασυνείδητο ̶  με την τέχνη της ξιφασκίας. Η διαπραγμάτευση, η τοποθέτηση και παραβίαση των «ορίων», η χωρικότητα υλική ή μη, αποτελούν θέματα γύρω από τα οποία περιστρέφεται η κινηματογραφική ματιά της καλλιτέχνιδας.

Η Ελβετή εικαστικός-καλλιτέχνης Florine Leoni ζει στη Βασιλεία. Η βραβευμένη κινηματογραφική δουλειά της, έχει παρουσιαστεί σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σε αξιόλογα Μουσεία και Galleries όπως τα Haus der elektronischen Künste Basel Foundation, Musée d’art contemporain de Montréal, Kuandu Museum of Fine Arts, Kunsthalle Wien.