αρχική / εκδηλώσεις 2024 / Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική»

Ιστορικό Μούσείο Κρήτης

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 11.00΄

Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική
στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός!» (Δεκέμβριος 2010 - Φεβρουάριος 2011) θα πραγματοποιηθεί στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 11.00΄, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ιχνηλατώντας τη Ζωγραφική».

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα θέτει ως στόχο να παρουσιάσει στους μαθητές καίριους σταθμούς στην εξέλιξη της ζωγραφικής τέχνης, από το Μεσαίωνα μέχρι σήμερα. Μέσα από εποπτικό υλικό και εκπαιδευτικές δραστηριότητες οι μαθητές θα συμμετάσχουν στο μεγάλο ταξίδι της καλλιτεχνικής δημιουργίας, σε συνάρτηση με τον ιστορικο-κοινωνικό περίγυρο. Ξεκινώντας το ταξίδι μας από τις μη-νατουραλιστικές μορφές που θα παρατηρήσουν οι μαθητές στις εικόνες της Βυζαντινής Συλλογής του Μουσείου, θα διανύσουμε μέσα από παρατήρηση και με εποπτικό υλικό, μια πορεία αιώνων με τελικό σταθμό την νέο-εξπρεσιονιστική ζωγραφική του Νίκου Βισκαδουράκη.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου και η διάρκειά του προβλέπεται στη μιάμιση ώρα. Δεδομένου ότι οι θέσεις είναι περιορισμένες η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708(εσωτ: 106) μεταξύ 12.00 - 14.00 Δευτέρα έως Παρασκευή.