αρχική / εκδηλώσεις 2018 / Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εικαστικά Εργαστήρια Απριλίου

στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης γιορτάζει τον Απρίλιο, τον μήνα της Άνοιξης και του Πάσχα, με δύο πολύχρωμα εικαστικά εργαστήρια. Αντλώντας έμπνευση από τα έργα του Αλέξη Ακριθάκη, που εκτίθενται στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου και ανήκουν στη Συλλογή Σύγχρονης Τέχνης του Ζαχαρία Γ. Πορταλάκη, τα παιδιά θα μυηθούν στην τεχνική του κολάζ και θα δημιουργήσουν τις δικές τους λαμπάδες.

Το Ανοιξιάτικο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου στις 11:00΄. Με αφορμή τον πίνακα «Τσίρκο», του Αλέξη Ακριθάκη, θα αποχαιρετήσουμε τις βροχές του χειμώνα και θα καλωσορίσουμε την άνοιξη, μέσα από ένα εικαστικό εργαστήριο στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί η τεχνική του κολάζ. Τα παιδιά θα πειραματιστούν, όπως και ο καλλιτέχνης, με την τεχνική αυτή και θα ανασυνθέσουν το έργο με τον προσωπικό, ξεχωριστό τους τρόπο. Απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου, μαζί με τους κηδεμόνες τους.

Την Μ. Τετάρτη, ώρα 11:00΄, τα χρώματα του Αλέξη Ακριθάκη μας εμπνέουν και πάλι για να στολίσουμε τις ξεχωριστές μας λαμπάδες. Μαζί θα ανακαλύψουμε πολλά και διαφορετικά μοτίβα στα έργα του ζωγράφου, από πεταλούδες και πουλιά, μέχρι σαλιγκάρια, σύννεφα και κορώνες μαγικές, έπειτα θα τα χρωματίσουμε στο πρότυπο του καλλιτέχνη και με αυτά θα στολίσουμε τις λαμπάδες μας. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ δημοτικού.

♦ Η δήλωση συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι απαραίτητη.

♦ Το κόστος είναι 5 ευρώ ανά παιδί. Τα υλικά προσφέρονται.

Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 106 (Δευτέρα-Παρασκευή, 13:00΄-17:00΄).