αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Διεθνής ημέρα μουσικής στο ΙΜΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνής ημέρα μουσικής στο ΙΜΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διεθνής ημέρα μουσικής στο ΙΜΚ

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, 12.00΄

Με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας της μουσικής και σε συνέχεια της παρουσίασης του βιβλίου Ημερολόγια Πολέμου (Αλβανικό μέτωπο – Μέση Ανατολή) του Γεωργίου Κάββου, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών σας προσκαλεί σε ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, ώρα 12.00΄ στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης.
Πριν από εβδομήντα τρία χρόνια ο Γεώργιος Κάββος, δημοκρατικός αξιωματικός, φιλίστωρ και φιλόπατρις, πολεμούσε ηρωικά στο αλβανικό μέτωπο. Εβδομήντα τρία χρόνια μετά, καθώς παρουσιάζονταν τα πολεμικά ημερολόγιά του στην έκδοση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, ο αλβανικής καταγωγής βιολιστής Λεονάρντο Σόπι, γνωστός από τα μουσικά σύνολα του Δήμου Ηρακλείου, έκανε την ευαίσθητη σκέψη να αφιερώσει στη μνήμη του Γεωργίου Κάββου ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής.
Το Duo Nocturne, Λεονάρντο Σόπι, βιολί, και Ειρήνη Δάκα, κιθάρα, θα παρουσιάσει στο Ιστορικό Μουσείο έργα των Giulianni, Locatelli, Bach, Molino, de Gant, Chopin και Fauré. Με ελεύθερη είσοδο, όσοι θελήσουν θα απολαύσουν τη μουσική, τις εκθέσεις και τη δροσιά του κήπου του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2013.