αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου & Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Εν όψει των Χριστουγέννων, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης διοργανώνει δύο εορταστικές εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά Δημοτικού, το Σάββατο 18  και την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ.

Συγκεκριμένα,  το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά Β΄, Γ΄και Δ΄ δημοτικού. Στα παιδιά που θα συμμετέχουν θα προσφερθούν υλικά για να κατασκευάσουν, έπειτα από καθοδήγηση,  το δικό τους χριστουγεννιάτικο στολίδι. Η διάρκεια του εργαστηρίου προβλέπεται στη 1,30 ώρα.

Επίσης, στις 24 Δεκεμβρίου, παραμονή των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί για παιδιά της Ε΄, ΣΤ΄ δημοτικού, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα- εργαστήριο, με θέμα τον Καρυοθραύστη, τον αγαπημένο αυτό ήρωα από το παραμύθι του Ε. Τ. Χόφμαν, Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών. Τα παιδιά, υπό τους ήχους της μουσικής του μεγάλου Ρώσου μουσουργού του 19ου αιώνα, θα ταξιδέψουν και θα επιδοθούν σε πολύμορφες δραστηριότητες λόγου, εικαστικών και κίνησης. Η διάρκεια του προγράμματος προβλέπεται στις 2 ώρες και προσφέρεται επίσης δωρεάν.

Και για τις δύο δράσεις είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπαιδευτικές-χριστουγεννιάτικες δράσεις καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ι. Μ. Κ. στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708 μεταξύ 13.00-17.00 καθημερινά. Υπεύθυνη, Φανή Καμπάνη.