αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και φέτος!

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και φέτος!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΥΛΙΚΟ

Αφίσα

Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και φέτος!

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Σάββατο 21 & 28 Δεκεμβρίου 2013
Πλησιάζουν Χριστούγεννα και οι αγαπημένοι μας ήρωες κινουμένων σχεδίων φόρεσαν τα γιορτινά τους και επιστρέφουν στο ΙΜΚ για ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο κινουμένων σχεδίων, όλο εκπλήξεις και ανατροπές!! Ο Εμπενίζερ, ο Τζακ, η Κλάρα, ο Ρούντολφ, ο Βασιλιάς των Ποντικιών αλλά και η Ιωάννα Θέμελη ταξιδεύουν με το Polar Express και σπεύδουν για να φτάσουν στο ΙΜΚ πριν έρθουν τα Χριστούγεννα!

Αυτή τη φορά θα δουλέψουν μαζί μας για να κατασκευάσουμε το φενακιτοσκόπιο, μία από τις παλαιότερες μηχανές κινουμένου σχεδίου. Ο Άγιος Βασίλης, τα έλκηθρα και οι τάρανδοί του, θα ξαναζωντανέψουν χρησιμοποιώντας αυτήν την πρώιμη τεχνική κίνησης. Ετοιμαστείτε να κατασκευάσετε τη δική σας μηχανή κινουμένου σχεδίου για ένα πρωτότυπο, δημιουργικό δώρο, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Ο Εμπενίζερ, ο Τζάκ, η Κλάρα, ο Ρούντολφ, ο Βασιλιάς των Ποντικιών, η δημιουργός κινουμένου σχεδίου Ιωάννα Θέμελη και εμείς θα σας περιμένουμε για ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήριο, το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου, στις 11.00΄π.μ. ενώ στις 28 Δεκεμβρίου θα σας περιμένουμε ξανά την ίδια ώρα με πρωτοχρονιάτικη διάθεση!

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές δημοτικού ως Α΄ Γυμνασίου και το κόστος συμμετοχής τους είναι 5 ευρώ ανά άτομο. Στα παιδιά θα προσφερθούν τα υλικά των κατασκευών τους.

Η διάρκειά των εργαστηρίων υπολογίζεται στις δυο ώρες και η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810 283219 και 288708 (εσωτ: 106), Φανή Καμπάνη, μεταξύ 13.00-17.00 καθημερινά.