αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Χριστούγεννα στο ΙΜΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Χριστούγεννα στο ΙΜΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χριστούγεννα στο ΙΜΚ

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

24 και 28 Δεκεμβρίου 2012

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα με εκδηλώσεις για τα παιδιά και τις οικογένειές τους. Για την περίοδο των εορτών το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ σας προσκαλεί στις ακόλουθες εκδηλώσεις: 

Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου

Στις 24 του Δεκέμβρη, παραμονή των Χριστουγέννων, στις 11.00 π.μ. σας προσκαλούμε στο Μικρό Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης για να απολαύσετε την παιδική χορωδία του Δήμου Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Κατερίνας Τζαγκαράκη, να ερμηνεύει χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο Γιώργος Καλούτσης συνοδεύει τη χορωδία στο πιάνο.Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1986 υπό τη διεύθυνση της κυρίας Τζαγκαράκη, με πιανίστα τον κύριο Καλούτση. Είσοδος ελεύθερη


Κινηματογραφική Προβολή

Την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου στις 12.00, πάλι στο Μικρό Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, θα προβληθεί η ταινία ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ του Γιούα Βουολιγόκι (Juha Wuolijoki), Φινλανδία, 2007. Η ταινία είναι υποτιτλισμένη και η διάρκειά της είναι 80΄. Πρόκειται για την πρώτη ταινία στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου που αναφέρεται στην παιδική ηλικία του Αη-Βασίλη. Ρεκόρ εισιτηρίων όλων των εποχών στη Φινλανδία.

 

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς ο Άγιος Βασίλης έγινε ο Άγιος Βασίλης; 

Σε ένα απομακρυσμένο χωριό στην Λαπωνία, ο νεαρός Νικόλας χάνει την οικογένεια του σε ένα ατύχημα. Οι χωριανοί αποφασίζουν να αναλάβουν όλοι μαζί το ορφανό παιδί. Κάθε οικογένεια θα φροντίζει τον Νικόλα για ένα χρόνο. Στο τέλος κάθε χρόνου, την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικόλας θα πρέπει να πηγαίνει σε άλλο σπίτι. Για να δείξει την ευγνωμοσύνη του στους συγχωριανούς του, ο Νικόλας αποφασίζει να φτιάξει παιχνίδια για τα παιδιά κάθε οικογένειας, ως αποχαιρετιστήρια δώρα. Με τα χρόνια, οι οικογένειες που έχουν φιλοξενήσει τον Νικόλα πληθαίνουν και σχεδόν κάθε σπίτι βρίσκει δώρα στο κατώφλι του το πρωί των Χριστουγέννων. Κάποια στιγμή υπάρχει έλλειψη τροφίμων στο χωριό και οι χωριανοί αναγκάζονται να στείλουν τον Νικόλα να δουλέψει ως μαθητευόμενος στον ερημίτη ξυλουργό Ισάκι. Με την σκληρή καθοδήγηση του Ισάκι, ο Νικόλας αναπτύσσει ικανότητες που τον βοηθούν να φτιάξει ακόμη καλύτερα δώρα και να δουλεύει ακόμη πιο γρήγορα. Ο Ισάκι, όμως που μισεί τα παιδιά, απαγορεύει στον Νικόλα να φτιάχνει δώρα. Η παράδοση των χριστουγεννιάτικων δώρων κινδυνεύει να διακοπεί. Τα χρόνια περνούν και ο πρωταγωνιστής μας έχει πια γεράσει. Σύντομα, δεν θα είναι πια σε θέση να μοιράζει δώρα στα παιδιά. Πώς θα σωθεί η παράδοση των Χριστουγέννων; Είσοδος κατ’ άτομο 3 ευρώ

Πρόκειται για την πρώτη ταινία, ενός κύκλου προβολών, με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του έτους και οι οποίες θα γίνονται στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης και το Νεανικό Πλάνο. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα, ημέρα Σάββατο.