αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Βραδάκι στο μουσείο. Προβολή ταινίας "Επίσκεψη στον Πικάσσο"& Ξενάγηση στην έκθεση Ν. Βισκαδουράκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδάκι στο μουσείο. Προβολή ταινίας "Επίσκεψη στον Πικάσσο"& Ξενάγηση στην έκθεση Ν. Βισκαδουράκη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βραδάκι στο μουσείο. Προβολή ταινίας "Επίσκεψη στον Πικάσσο"& Ξενάγηση στην έκθεση Ν. Βισκαδουράκη

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010, ώρα 19.00 & 19.30

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης υποδέχεται τους επισκέπτες του τα απογεύματα της Τετάρτης. Ευκαιρία για όλους να δουν την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη «Ο Βασιλιάς είναι Γυμνός!», αλλά και τις μόνιμες εκθέσεις του ΙΜΚ και να πιουν ένα καφέ ή ποτό στο φροντισμένο περιβάλλον του Μουσείου.
Στο πλαίσιο των παράλληλων δράσεων που συνοδεύουν την έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη και με στόχο την προσέγγιση της μοντέρνας τέχνης από το ευρύ κοινό, η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών διοργανώνει στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου τις εξής εκδηλώσεις:

Στις 19.00΄ προβολή της ταινίας «Visite à Picasso» (Επίσκεψη στον Πικάσσο) (1949, διάρκεια: 20΄).

Πρόκειται για ένα μικρό ποιητικό ασπρόμαυρο φιλμ, γυρισμένο στο σπίτι του Πικάσσο στην Νότια Γαλλία, όπου ο καλλιτέχνης στο στούντιό του ζωγραφίζει πάνω στο γυαλί ενώ η κάμερα τον φιλμάρει από την άλλη πλευρά. Ο θεατής έτσι, βλέπει να ξεδιπλώνονται μαγικά οι φιγούρες των περίφημων ταύρων, φαύνων και άλλες εικόνες.

Στις 19.30΄ ξενάγηση στην έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη από την ιστορικό τέχνης Δρ. Ντενίζ-Χλόη Αλεβίζου.

Η συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του Νίκου Βισκαδουράκη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα διαρκέσει από 15 Δεκεμβρίου έως 12 Φεβρουαρίου και θα πλαισιωθεί από σεμινάρια σχετικά με την ιστορία της τέχνης, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια.
Το ωράριο λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως το τέλος Φεβρουαρίου, ως εξής:
Δευτέρα και Τρίτη: 9.00 – 14.30
Τετάρτη: 9.00 – 14.30 και 18.00 – 22.00
Πέμπτη και Παρασκευή: 9.00 – 14.30
Σάββατο: 9.00 – 16.00