αρχική / εκδηλώσεις 2022 / Ανοιξιάτικο Εργαστήρι για παιδιά στο ΙΜΚ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ανοιξιάτικο Εργαστήρι για παιδιά στο ΙΜΚ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιξιάτικο Εργαστήρι για παιδιά στο ΙΜΚ

στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης

Σάββατο 7 Μαΐου , ώρα 11.00΄-13.00΄


 


Μύρισε Άνοιξη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης!

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ γιορτάζει την περίοδο της ανθοφορίας με ένα εαρινό εκπαιδευτικό εργαστήρι για παιδιά, από τη Θεανώ Μεταξά Κανακάκη, το Σάββατο 7/5/2016, ώρα 11.00΄-13.00΄, στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης.

Στο εργαστήριο, οι μικροί μας φίλοι θα δημιουργήσουν πρωτότυπες κάρτες με αποξηραμένα άνθη της κρητικής γης, υπό την καθοδήγηση της κυρίας Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και προσφέρεται δωρεάν,  όπως επίσης και τα υλικά των κατασκευών τους. Η διάρκειά του υπολογίζεται στις δυο ώρες, περίπου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810-283219 και 288708 (εσωτ: 101), μεταξύ 9.00΄-17.00΄, Δευτέρα-Παρασκευή. Η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Προσεγγίζοντας με ευαισθησία την σχέση των παιδιών με τη φύση, η Θεανώ Μεταξά-Κανακάκη, μεγάλη δωρήτρια και εξαιρετικά ενεργό μέλος της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών, τιμά με την προσφορά της το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης με το ανοιξιάτικο εργαστήρι, έκφραση της γνωστής αγάπης της για την κρητική χλωρίδα και τη λαογραφική παράδοση του τόπου. Όπως σημειώνει στη συλλογή της Το λουλούδι στην κρητική μαντινάδα (εκδ. Δοκιμάκης, Ηράκλειο 2009):

«Ποτέ δε σταμάτησα να μαζεύω, να θαυμάζω ή να φυτεύω λουλούδια. Μέσα στο όμορφο λουλούδισμα της φύσης, ανακαλύπτω τη σοφία του θεού, καθώς παρακολουθώ μέσα από τον σπόρο το ξεπήδημα της ζωής».

Σχεδιασμός Προγράμματος: Φανή Καμπάνη