αρχική / εκδηλώσεις 2022 / ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιώργο Μαστοράκη
20ός αιώνας σε έξι χορδές

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιώργο Μαστοράκη
20ός αιώνας σε έξι χορδές

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ
Ρεσιτάλ κιθάρας με τον Γιώργο Μαστοράκη
20ός αιώνας σε έξι χορδές

Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022, 21.00

 

Με τη σόλο εμφάνιση του Γιώργου Μαστοράκη «ενορχηστρώθηκε» μια μοναδική μουσική βραδιά, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ώρα 21.00 στον Κήπο του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, όπου έργα διαχρονικής αξίας του 20ού αιώνα ερμηνεύτηκαν από τον εξαίρετο σολίστα με μια σπάνια κιθάρα Ignacio Fleta.

Στο ρεσιτάλ κιθάρας ακούστηκαν συνθέσεις - ορόσημα της διεθνούς μουσικής εργογραφίας, των Enrique Granados, Agustin Barrios, Heitor Villa-Lobos, Ennio Morricone, Eric Clapton, John Lennon - Paul McCartney, Μάνου Χατζιδάκι και άλλων καλλιτεχνών, που προλόγισε ο ερμηνευτής.

 

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μαστοράκη

Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Νίκο Φρουδαράκη στο Ηράκλειο. Στη συνέχεια, αποφοίτησε από το Εθνικό Ωδείο με τον Βαγγέλη Μπουντούνη και «άριστα παμψηφεί». Από το 1980 μαθήτευσε κοντά στον Μάνο Χατζιδάκι. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ και την ερμηνεία της, καθώς και με την κατασκευή των ιστορικών οργάνων της εποχής εκείνης. Έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Γ. Μαστοράκης είναι γιατρός. Αποφοίτησε από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει εργαστεί στην Αθήνα (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός), το Παρίσι (Hôpiral Cochin), το Σέφιλντ (Northern General Hospital) και τη Βοστώνη (Faulkner Hospital). Ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης, ως Διευθυντής του Ε.Σ.Υ. στη Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική Κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.