αρχική / εκδηλώσεις 2022 / ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ - Babel Trio | Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ - Babel Trio | Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ - Babel Trio | Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης

στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου

17.07.2019

ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ με τους Babel Trio

Στη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Διεθνούς Δικαιοσύνης, την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, το ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ υποδέχεται –σταθερά στις 21:00’ στον κήπο του Μουσείου- ένα εκρηκτικό σχήμα, τους Babel Trio.

Η μουσική των Babel Trio “μπολιάζει” παραδοσιακά στοιχεία από την Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου μέσα από ένα progressive rock ήχο που ενίοτε ξεδιπλώνεται ψυχεδελικά. Με δυναμικά τύμπανα και μεταμορφωμένες παραδοσιακές μελωδίες που παίζονται από το ηλεκτρικό λαούτο και το ηλεκτρικό μπάσο, οι Babel Trio κραυγάζουν έντονα συναισθήματα, έννοιες και ανησυχίες όπως ο ρομαντισμός, η αποξένωση, ο θυμός, η απελπισία και η επανάσταση. Παρόλο που η μουσική τους εμπνέεται από τις κλίμακες  του Αιγαίου και της Κρήτης, έχει έναν διεθνή χαρακτήρα που αντηχεί μηνύματα πέρα από τα ελληνικά σύνορα.

Το σχήμα έχει στο ενεργητικό του περιοδείες στην Ελλάδα, μια επιτυχημένη εμφάνιση στο Βερολίνο, αλλά και δεκάδες εμφανίσεις σε festivals, παρέα με συγκροτήματα όπως Kadebostany, 1000MODS, Villagers of Ioannina City, Puta Volcano, Xylouris White και Υπόγεια Ρεύματα. To δισκογραφικό τους ντεμπούτο έγινε με το album “Roots Electrified” το 2017. “The island of Cretal” (2018) είναι το δεύτερο album της μπάντας [πήρε τον τίτλο του από τη σύντμηση των λέξεων Crete και Μetal και είναι ένας μάλλον εύστοχος τρόπος να περιγραφεί η μουσική τους].

Το power trio των Babel αποτελείται από τους Δημήτρη Σιδερή (φωνή, ηλεκτρικό λαούτο), Τρικαλέρο (τύμπανα) και Μιχάλη Αυλωνίτη (ηλεκτρικό μπάσο).

Αποκλειστικά για τις ανάγκες της συναυλίας των Babel Trio θα περιοριστεί ο αριθμός των τραπεζοκαθισμάτων στον κήπο του Ιστορικού Μουσείου.

Διάρκεια συναυλίας: 21:00’-23:00’
-------------------
Παράλληλα, τις ημέρες των εκδηλώσεων, με τη γενική είσοδο των €5,00 (συμπεριλαμβάνεται η μουσική εκδήλωση), οι μόνιμες συλλογές και οι νέες περιοδικές εκθέσεις Αλέξης Ακριθάκης | Εν κινήσει και ΧΑΝΙΑ ΄41-΄45 του Ι.Μ.Κ. θα είναι ανοικτές στο κοινό για μια νυχτερινή περιήγηση κατά το διάστημα 20:00΄-23:00΄. Δροσερά ποτά, για όσους το επιθυμούν, θα διατίθενται στο bar του Μουσείου. Επίσης, το πωλητήριο του Μουσείου με τις εκδόσεις της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών και τις δημιουργίες εικαστικών, αλλά και νέων σχεδιαστών, θα είναι σε λειτουργία.


Επόμενη προγραμματισμένη μουσική εκδήλωση:


Άννα Ψυχογιού
Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2019, ώρα 21:00΄
Άννα Ψυχογιού (φωνή), Γιώργος Ντινάκος (ακουστική κιθάρα), Κώστας Πούλιος (βιολί)

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του ΑΜΑ ΒΡΑΔΙΑΣΕΙ 2019


*Στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (2016/679/ΕΕ) σας ενημερώνουμε ότι η εκδήλωση είναι δημόσια και ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί και να ληφθούν φωτογραφίες. Με τη συμμετοχή σας δηλώνετε ότι γνωρίζετε τη συλλογή και χρήση των δεδομένων εικόνας/ήχου και συναινείτε σε αυτή.