αρχική / εκδηλώσεις 2024 / Αγροτικό Μουσείου Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη - Εγκαίνια

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Αγροτικό Μουσείου Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη - Εγκαίνια

Αγροτικό Μουσείου Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη - Εγκαίνια

Πισκοπιανό Χερσονήσου

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011


 

Κοσμοσυρροή και συγκίνηση στα εγκαίνια του ΑΜΜΠ στο Πισκοπιανό Χερσονήσου

Σε ατμόσφαιρα έκδηλης συγκίνησης και με αθρόα προσέλευση κόσμου έγιναν τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, τα εγκαίνια του ανανεωμένου Αγροτικού Μουσείου Μενελάου Παρλαμά και της Συλλογής Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη στο Πισκοπιανό Χερσονήσου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, στην Πλατεία του Αγροτικού Μουσείου, μετά από μια μουσική εισαγωγή των Γ. Μανωλάκη και Γ. Σταυρακάκη, μίλησαν ο Αλέξης Καλοκαιρινός, Πρόεδρος της Ε.Κ.Ι.Μ. στην οποία ανήκει το Μουσείο, οι κυρίες Λιάνα Παρλαμά και Θεανώ Μεταξά-Κανακάκη, οι οποίες δώρισαν στην Ε.Κ.Ι.Μ. το οίκημα της νέας υφαντικής πτέρυγας και τα υφαντά που παρουσιάζονται, αντίστοιχα, ο δήμαρχος Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης και η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη, η οποία και εγκαινίασε στην συνέχεια το Μουσείο.

Την εκδήλωση τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους ο διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, κύριος Άγγελος Δεληβορριάς, στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από την Αθήνα και την Κρήτη, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κύριος Ευρ. Στεφάνου και άλλοι πανεπιστημιακοί καθώς και πολλοί φίλοι και μαθητές του Μενελάου Παρλαμά. Τον αγιασμό του Μουσείου τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριος.

Η ξενάγηση στο Μουσείο έγινε από την επιμελήτρια των Εθνογραφικών Συλλογών της Ε.Κ.Ι.Μ. Αγγελική Μπαλτατζή που σχεδίασε και υλοποίησε τη νέα έκθεση.