αρχική / εκπαίδευση / για οικογένειες

Για οικογένειες

Στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καλωσορίζουμε τις οικογένειες.

Ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δράσεις και υποστηρικτικό υλικό για εξερεύνηση προσφέρουν στα μέλη της οικογένειας την ευκαιρία να ανακαλύψουν με κέφι τις Συλλογές του ΙΜΚ.

 


Παιδικός  Οδηγός ΙΜΚΠρομηθευτείτε τον παιδικό οδηγό του ΙΜΚ από το πωλητήριο του Μουσείου ή κατεβάστε τον από εδώ και ανακαλύψτε επιλεγμένα αντικείμενα  από τις Συλλογές μας. Πραγματοποιείστε τη δική σας δημιουργική περιήγηση ακολουθώντας τη διαδρομή που ταιριάζει σε εσάς και τα παιδιά σας.


ΙΜΚ Βaby – Μάης | 13/5/2017, ώρα 11.00΄-12.00΄
Φυτά και Λουλούδια

Το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 11 με 12 το πρωί, σας περιμένουμε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης για ένα ανοιξιάτικο ΙΜΚ baby. Η δράση απευθύνεται σε όλους εσάς που έχετε παιδάκια προσχολικής ηλικίας –από ενός μηνός και άνω- και θέλετε μαζί τους να ανακαλύψετε όλα αυτά τα φανταστικά πράγματα που βρίσκονται στο Μουσείο μας, μέσα από αφηγήσεις, παραμύθια, τραγούδια και παιχνίδι!

Στο εξής η δράση θα προσφέρεται δωρεάν. Επίσης, δεν απαιτείται κράτηση θέσεων, φροντίστε όμως να είστε στο Μουσείο 10 λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης.ΙΜΚ Βaby | Σάββατο 25.2.2017, ώρα: 11.00΄-12.00΄
Είσοδος: 5 ευρώ

Ώρα  για αποκριάτικο ΙΜΚ BABY!!
Μαμάδες , μπαμπάδες, παππούδες, γιαγιάδες!
Σας περιμένουμε το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, στις 11.00 με 12.00, στο Ιστορικό Μουσείο μαζί με τα παιδάκια σας, 2,5 ως 3,5 ετών.
Μαζί θα ανακαλύψουμε και θα παίξουμε με τις Συλλογές μας!
Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2810 283219.
Κόστος: 5 ευρώΙΜΚ Βaby | Σάββατο 24.12.2016, ώρα: 11.00΄-12.00΄
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 3-5 ετών
Είσοδος: 5 ευρώ

Το τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΙΜΚ με μεγάλη χαρά ξεκινά τη δράση IMK Baby, που απευθύνεται σε γονείς και τα παιδιά τους ηλικίας 1-5 ετών. Η δράση, που θα γίνει για πρώτη φορά την παραμονή των Χριστουγέννων (24/12), θα πραγματοποιείται στο εξής ως μόνιμη εκπαιδευτική δράση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υλοποιούνται ποικίλες δραστηριότητες προσαρμοσμένες σε αυτές τις ηλικίες από το προσωπικό του ΙΜΚ και ειδικούς συνεργάτες.

 


Με μια κάμερα στο Χριστουγεννιάτικο δάσος | Παρασκευή 30.12.2016, ώρα: 10.00΄
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Α΄-Γ΄ Δημοτικού.
Είσοδος: 5 ευρώ, άνεργοι δωρεάνΣε ένα δίωρο εργαστήρι τα παιδιά με τους γονείς τους χρησιμοποιώντας χαρτόνι και ύφασμα θα δημιουργήσουν ένα δάσος που κινείται. Έπειτα θα διαλέξουν την πιο αγαπημένη τους φιγούρα και θα την αφήσουν να περπατήσει ή να πετάξει μέσα σε αυτό. Όσο η φιγούρα τους κινείται τα παιδιά θα κινηματογραφούν φτιάχνοντας ένα μικρό χριστουγεννιάτικο βίντεο. Τη δράση θα υλοποιήσει η Βίκη Χρηστάκη, εικαστικός, σκηνοθέτις.

 


Κατασκευάζουμε Χριστουγεννιάτικα στολίδια! | Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 11.00΄-13.00΄
Εργαστήρι από τη δημιουργική ομάδα Dio.kom2 για όλη την οικογένεια στο ΙΜΚ,
στο Αμφιθέατρο του Ιστορικού Μουσείου ΚρήτηςΑυτά τα Χριστούγεννα στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης θα είναι μαγικά. Οι μικροί μας φίλοι θα χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους για να δημιουργήσουν τα δικά τους ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Δίπλα τους οι γονείς τους, που σαν σύγχρονοι βοηθοί του Αϊ Βασίλη θα συμμετέχουν ενεργά στο εργαστήριο, φτιάχνοντας από κοινού ξύλινα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και στεφάνια από ανακυκλώσιμα υλικά. Με απλές πρώτες ύλες που μπορεί κανείς να βρει εύκολα συνεργάζονται και πρωτοτυπούν δίνοντας σχήμα στα πιο παραμυθένια στολίδια.

Το εργαστήριο, το οποίο θα υλοποιηθεί το Σάββατο 19/12/2015, ώρα 11.00-13.00 από τη δημιουργική ομάδα Dio.kom2 και την κυρία Ειρήνη Γρηγοράκη (Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΙΜΚ), απευθύνεται σε παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Α-Β΄ Δημοτικού. Το κόστος συμμετοχής είναι 5 ευρώ/παιδί. Στα παιδιά θα προσφερθούν τα υλικά των κατασκευών τους.

Η διάρκεια του εργαστηρίου υπολογίζεται στις δυο ώρες και η δήλωση συμμετοχών είναι απαραίτητη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία του ΙΜΚ στα τηλέφωνα 2810-283219 και 288708 (εσωτ: 101), μεταξύ 9.00΄-17.00΄, Δευτέρα-Παρασκευή.